TURKISH STUDENT - Yurtdışı Eğitim Rehberiniz
AnasayfaEtiketlenmiş yazılar"pasaport"

Biyometri nedir? Biyometri, bireyin ölçülebilir fiziksel ve davranışsal özelliklerini tanıyarak kimlik saptamak üzere geliştirilmiş otomatik sistemler için kullanılan bir terimdir. Özetle, biyometri kişinin ölçülebilir biyolojik izlerini ifade etmektedir. e-Pasaportlarda yüz, parmak izi ve göz bebeği olmak üzere üç tür biyometrik verinin kullanılması mümkündür. Bunlardan göz bebeği biyometrisine

Umuma Mahsus Pasaportlar   Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler. Hususi Pasaportlar Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek

Pasaport defter ve harç bedelleri her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (6) sayılı tarife ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazetede yayımlanmaktadır. 2017 Yılı Pasaport Harç ve Cüzdan Bedelleri Süre Harç Bedeli Defter Bedeli Toplam Ücret 6 AY 120,10  TL 94 TL 214,10 TL 1

Pasaport defter ve harç bedelleri her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (6) sayılı tarife ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazetede yayımlanmaktadır. 2016 Yılı Pasaport Harç ve Cüzdan Bedelleri Süre Harç Bedeli Defter Bedeli Toplam Ücret 6 AY 111,70  TL 87,50 TL 199,20

Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.) Vize Başvuru Formu. Vize harcı. 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.) Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.) Seyahat sağlık sigortası. Bulgaristan’daki okul veya üniversiteden alınmış kabul mektubu.

Avrupa vatandaşı olmayan (yani Avrupa Ekonomik Alanı, Andora, Monako, İsviçre, San Marino ve Vatikan uyruklu olmayan) öğrenciler Fransa'da öğrenim görmek amacıyla, kalma süreleri 6 ayı geçecekse "öğrenci" ibareli uzun süreli bir vize alabilirler. Daha sonra öğrenciler yetkili makamlarca istenen belgeleri sunmak şartıyla bu "öğrenci" vizesini otomatik

Planladığınız seyahat tarihinden en az 6-8 hafta önce başvurunuzu yapmalısınız.  En az 1 yıl geçerliliği olan pasaportunuz Vize başvuru formu DS160 – online olarak doldurulur. www.usvisa-info.com  adresinden alınmış vize randevusu 160$ vize harcının AKBANK ABD konsolosluğu hesabına yatırıldığına dair banka makbuzu (Ödeme usvisa-info.com’ dan kredi kartı ile de yapılabilir.) Vize için 1 adet fotograf (arkadaki

Birkaç haftalık işlem süresi gözönünde tutularak, başvurunun mutlaka yüksek öğrenimin başlangıcına yetişecek şekilde, zamanında yapılması gerekmektedir. Lütfen ayrıca hazırlanmış  “Öğrenim ve geçim giderlerinin finansmanına ilişkin bilgi notu“ başlıklı bilgi notlarını da aşağıda inceleyiniz. Gerekli Evraklar Vize dosyasına aşağıda belirtilen belgelerin asılları ve ikişer adet fotokopileri sunmak gereklidir:

Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.) Vize Başvuru Formu. Vize harcı. 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.) Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.) Seyahat sağlık sigortası. İtalya’daki okul veya üniversiteden alınmış kabul mektubu. Konaklamayla ilgili rezervasyon teyidi. Muvafakatname (18 yaşından küçük olan