TURKISH STUDENT - Yurtdışı Eğitim Rehberiniz
Xavier 468×60 Amerika
AnasayfaÜlkelerAmerika'da EğitimABD Öğrenci Vizesine Başvuru İçin Gerekli Belgeler
ABD Öğrenci Vizesine Başvuru İçin Gerekli Belgeler

ABD Öğrenci Vizesine Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Planladığınız seyahat tarihinden en az 6-8 hafta önce başvurunuzu yapmalısınız. 

  • En az 1 yıl geçerliliği olan pasaportunuz
  • Vize başvuru formu DS160 – online olarak doldurulur.
  • www.usvisa-info.com  adresinden alınmış vize randevusu
  • 160$ vize harcının AKBANK ABD konsolosluğu hesabına yatırıldığına dair banka makbuzu (Ödeme usvisa-info.com’ dan kredi kartı ile de yapılabilir.)
  • Vize için 1 adet fotograf (arkadaki fonun beyaz olmasi gerekiyor. (5cm x 5cm)) Fotoğrafı aynı zamanda cd ye kaydedilmis şekli ile de fotografçıdan isteyin, vize formuna upload edilecek.
  • Eğitimi finanse edecek kişinin şirketi varsa vergi levhası fotokopisi, ticari sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi
  • Eğitimi finanse edecek kişi bir kuruluşa bağlı olarak çalışıyorsa, bu kuruluşta çalıştığına dair belge ve maaş bordrosu
  • Finanse eden kişinin üzerine evarsa ve araba varsa bunların tapuları ve ruhsat fotokopileri
  • En son mezun olunan okulun diploma veya çıkış belgesinin aslı veya fotokopisi ile okul transcriptlerinin birer örneği
  • A.B.D.´deki kayıt olunan okul tarafından yollanan geçerli bir I -20 formu ve Kabul mektubu, (Öğrenci vizeleri , Öğrenci ve Değişim Ziyaretçi Bilgi Sistemine “SEVIS” e kayıtlı olmayan öğrencilere verilmeyecektir. Öğrencilerin kişisel bilgilerinin SEVIS sistemine kayıt ettirilmesi Amerikan eğitim enstitüsünün sorumluluğundadır.)
  • 200$ SEVIS ücreti ödendiğine dair belge  www.fmjfee.com
  • Öğrenim süresince konaklanacağınız yer ile ilgili belge
  • Yeni tarihli banka referans mektubunun bir örneği.
  • Varolan hesap ekstreleri fotokopileri.
  • Sizin veya ailenizin sahip olduğu taşınmaz mülkler var ise tapuları.
  • Uçak bileti (gidiş –dönüş) rezervasyonu detaylari
  • Erkekler için askerlik durumunu belgeleyen evrak
  • Evli iseniz medeni halinizi gösteren belge fotokopisi

DS-160 Başvuru Formu: Vize görüşmenizin ve işlemlerinizin gecikmesini önlemek amacıyla Elektronik Vize Başvuru formunda seyahat amacınıza uygun doğru vize türünü seçmeniz ve formunuzu eksiksiz olarak randevu tarihinizden en az üç iş günüöncesine kadar tamamlamanız gerekmektedir.

Adres ve İrtibat Bilgileri: 

  • Adres: İstinye Mahallesi, Üçşehitler Sokak No.2, İstinye, 34460. Eğer göçmen olmayan vize başvurusuyla ilgili sorularınız varsa, resmi tatil günleri hariç hafta içi her gün saat 14:30-15:30arasında +90 212 335 9000 numarasından bize ulaşabilirsiniz.
  • Amerika Birleşik Devletleri Vize Bilgi ve Randevu Servisi: Vize başvuru işleminize başlamak ve başvuru işlemleri ile ilgili bilgi alabilmek için lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanınız:

Web Sitesi: www.usvisa-info.com
Vize Bilgi Servisi: +90 850-252-6355
Amerika’dan yapılacak aramalar için: (703)-439-2348
Skype ID: usvisaturkey

Dikkat!
Bu sayfalardaki vize bilgileri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir. Diğer ülke vatandaşları kendi ülkeleriyle ilgili bilgileri elçilik ve konsolosluklardan alabilirler.
Sitemizde yeralan vizeler hakkındaki bilgiler, öğrencilerimize kolaylık ve bilgi akışı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
Turkish Student (TS) , bu bilgileri, elçilik ve konsoloslukların halka açık bilgilerinden derlemekte ve yayın anında doğru bilgileri aktarabilmek için özen göstermektedir.
Ancak burada verilen bilgilerin doğruluğundan ve cari uygulamalara uymaması halinden TS ve/veya ilgili elçilik ve konsolosluklar sorumlu tutulamaz.
Elçilik ve konsolosluklar bu bilgileri her an değiştirme hakkına sahiptirler.
Burada verilen bilgilere dayanarak yapılan bir vize müracaatının kabul edilip edilmemesi tamamen ilgili elçilik ve konsoloslukların tasarrufudur.
Elçilik ve konsoloslukların vize şartlarını değiştirmesinden veya vize vermemesinden TS sorumlu değildir.

Makaleyi oyla

info@turkishstudent.com.tr

Yorum yok

Yorum Yap