TURKISH STUDENT - Yurtdışı Eğitim Rehberiniz
AnasayfaÜlkelerFransa'da EğitimFransa Öğrenci Vizesi
Fransa Öğrenci Vizesi

Fransa Öğrenci Vizesi

Avrupa vatandaşı olmayan (yani Avrupa Ekonomik Alanı, Andora, Monako, İsviçre, San Marino ve Vatikan uyruklu olmayan) öğrenciler Fransa’da öğrenim görmek amacıyla, kalma süreleri 6 ayı geçecekse “öğrenci” ibareli uzun süreli bir vize alabilirler.

Daha sonra öğrenciler yetkili makamlarca istenen belgeleri sunmak şartıyla bu “öğrenci” vizesini otomatik olarak uzattırabilirler. Önemli noktalar;

  • Ne olursa olsun turist vizesi ne Fransa’da ne de başka bir Avrupa Topluluğu ülkesinde daha sonra öğrenci vizesine dönüştürülemez.
  • Eğer birbirini takip eden iki eğitim programı izlemeniz gerekiyorsa (örneğin bir Fransızca dil öğrenimi ve bir akademik öğrenim izleyecekseniz) size verilecek vizenin bütün bu eğitim süresini kapsayacak biçimde düzenlenmesi için bu iki programa da kaydınızı yaptırınız. Fransız vizeleri bir kez alındıktan sonra gittiğiniz yerde değiştirilemez.
  • Fransa’da 3 aydan fazla kalacak yabancı öğrenciler (Avrupa Topluluğu vatandaşları dışındakiler) vizeden farklı olarak Fransa’ya gelmelerini takip eden iki ay içinde öğrenci oturma izni almak zorundadırlar.

Not: Avrupa Ekonomik Alanı: Avrupa topluluğu üyesi 25 devlet + İzlanda, Liechtenstein ve Norveç

Fransa’da kalma süresinin 6 aydan daha az olması halinde öğrencilere geçici “öğrenci” vizesi verilir. Bu vizenin hiç bir şekilde daha sonra süresinin uzatılamayacağını ve uzun süreli “öğrenci” vizesine dönüştürülemeyeceğini bilmelisiniz.

Özel amaçlı bir vize (“öğrenci sınav” vizesi), örneğin Fransa’da girilecek bir sınav için gerekli en fazla 90 günlük kalma süreleri için verilir. Öğrenci, bu sınavlarda başarılı olduğu ve ilgili öğretim kurumuna kesin olarak kabul edildiği durumlarda ülkesine geri dönmek zorunda kalmaksızın uzun süreli öğrenci vizesi alabilir. “Öğrenci sınav” vizesi öğretim kurumu bünyesinde kesin kayıt hakkı elde etmek için bir ön eğitim programı veya bir tamamlayıcı öğretim programı zorunlu olduğu hallerde verilir.

Bir vize almak için muhatap kurum kişilerin ikamet ettikleri yere bağlı Fransız Konsolosluğu veya Fransa Büyükelçiliği vize servisidir.

Vizeyi vermeye yetkili servis ile mümkün olan en kısa süre içinde temasa geçiniz. Vize için hazırlamanız gereken belgelerin neler olduğunu ve bunların onaylı veya onaysız çevirilerinin gerekip gerekmediğini iyice öğreniniz.

Ayrıca her dosyayı mutlaka eksiksiz olarak teslim ediniz.

VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Vize harcı
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Fransa ’daki okul veya üniversiteden alınmış kabul mektubu.
  • Konaklamayla ilgili rezervasyon teyidi.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)
  • Eğitimi karşılayacak kişiye ait (ör; sponsor, kendisi  ya da ebeveyn)  kazancını ve  finansal varlığını gösterecek belgeler;
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi. ( kişiye ya da çalıştığı yere ait)
  • Banka Hesap cüzdanları (Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Bağ-kur hizmet dökümü yada emekli ise emeklilik cüzdan fotokopisi
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.

Önemli not: Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir. Gerek duyulması halinde, başka belgelerin de istenebileceğini lütfen gözönünde bulundurunuz.

Elçilik ve Konsolosluklar bu bilgileri her an değiştirme hakkına sahiptirler. Dolayısıyla herhangi bir aksaklığın olmaması için başvurunuz sırasında elçiliklerin kendi sayfalarını da konuyla ilgili kontrol ediniz.

detayli bilgi almak için : http://www.ambafrance-tr.org/Randevu-sistemi

Makaleyi oyla

info@turkishstudent.com.tr

Yorum yok

Yorum Yap