TURKISH STUDENT - Yurtdışı Eğitim Rehberiniz
AnasayfaÜlkelerİngiltere'de Eğitimİngiltere Öğrenci Vizesi Türleri ve Gerekli Evraklar Listesi
İngiltere Öğrenci Vizesi

İngiltere Öğrenci Vizesi Türleri ve Gerekli Evraklar Listesi

İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ TÜRLERİ:

3 farklı vize türü bulunuyor:

  • Kısa Dönem Öğrenci Vizesi (Student Visitor Visa)
  • Uzatılmış Öğrenci Vizesi ( Extended Student Visitor Visa)
  • Uzun Dönem Öğrenci Vizesi ( TIER 4 General Student Visa)

1- 6 AYA KADAR İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ (ÖĞRENCİ ZİYARETÇİ VİZESİ)

6 ay veya daha kısa süre İngiltere‘de eğitim alacak kişilerin başvurması gereken vizedir. Bu vize türü ile 6 aydan daha kısa süreli Dil okulu ve sertifika programlarına katılabilirsiniz. 6 aya kadar alınmış Öğrenci ziyaretçi vizesinin bitiminden sonra İngiltere’de vizenin uzatılması mümkün değildir. Ayrıca bu vizeye başvuran kişilerin İngiltere’de varışlarında yasal çalışma hakları bulunmamaktadır.

Konsolosluğa ödenecek vize harcı 80 GBP

2- 6-11 AY ARASI İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ (UZATILMIŞ ÖĞRENCİ ZİYARETÇİ VİZESİ)

Süresi 6 aydan 11 aya kadar dil eğitimleri devam eden öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Öğrencinin bu vize şekli ile çalışma hakkı bulunmamaktadır.

Konsolosluğa ödenecek vize harcı  144 GBP

6 AYLIK VE 11 AYLIK ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

  • Okuldan  alınmış kurs kabul belgeleri
  • Pasaportunuz varsa eski pasaportlarınız
  • 2 adet fotoğraf ( 35 mm x 45 mm ebatlarında, beyaz fon üzerine çekilmiş ve rötuşsuz olmalı )
  • Başvuru sahibi öğrenci ise İngilizce alınmış öğrenci belgesinin aslı ve okuldan alınacak transcript
  • Başvuru sahibi mezun ise son mezun olunan okuldan alının diploma
  • Daha önceden İngilizce eğitim alınmış ise eğitim alındığına dair sertifika
  • Erkek başvuru sahipleri için askerlik belgesi
  • Evli başvuru sahipleri için evlilik cüzdanı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 18 yaşın altındaki başvuru sahipleri için anne ve babadan muvafakatname
  • Başvuru sahibi maaşlı olarak çalışıyor ise işverenden alınan çalışma ve izin yazılarının aslı: İsyerinde hangi tarihten itibaren,
    hangi pozisyonda çalışıldığını gösteren, eğitim süresince izinli olduğunu gösteren ve eğitim sonrasında çalışmaya devam edeceğini belirten bir formatta yazılmalı
  • Başvuru sahibi maaşlı olarak çalışıyorsa veya başvuru sahibinin masraflarını üstlenen kişi maaşlı olarak çalışıyorsa: son 3 ayın maaş bordroları

Başvuru sahibine, ailesine ve/veya masraflarını üstlenecek kişiye/şirkete ait maddi durum belgeleri:

  • Banka referans mektubu
  • Banka hesabına ait son 3 ayın hesap hareketleri
  • Tapular, Araç ruhsatları, Kira geliri gösterir kontrat

Başvuru sahibi ya da başvuru sahibinin masraflarını üstlenen kişi işyeri sahibi ise ve masrafları üstlenen şirket ise:

  • Şirkete ait ticaret odası kaydı / faaliyet belgesi
  • Şirkete ait vergi lehvası
  • Şirkete ait imza sirküleri
  • Şirkete ait ticari sicil gazetesi

3-      TIER 4 ÖĞRENCİ VİZESİ (UZUN DÖNEM ÖĞRENCİ VİZESİ)

Tier 4 vizesi İngiltere’de uzun dönem eğitim alacak öğrencilerin  başvurması gereken vize şeklidir. Bu vize türü Puan sistemine dayalıdır ve İngiltere ‘de  uzatılabilen bir vize şeklidir. Tier 4 vize ile öğrenci eğitimi devam ettiği sürece  haftada 20 saat çalışabilir. Tier 4 başvurusu için öğrencinin 40 puan toplaması gerekmektedir.

Öğrencinin okuldan aldığı Kabul mektubu (CAS ) 30 Puan

İngiltere‘ de eğitim boyunca tüm finansal masrafları karşılayabilecek dokümanlar 10 Puan

Tier 4 öğrenci vizesinin konsolosluğa ödenecek vize harcı  298 GBP

TIER 4 İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

  1. Pasaport ve varsa eski pasaportlar
  2. 2 adet yakın zamanda çekilmiş arka fonu beyaz fotoğraf
  3. Mevcut pasaportunuzun ilk 4 sayfasının fotokopisi,
  4. Vukuatlı nüfus kayıt bilgisi
  5. Lisanslı bir sponsor (bir eğitim kurumu) tarafından yazılmış geçerli bir vize mektubu.Vize mektubunun zorunlu içeriği hakkındaki bilgi www.visainfoservices.com adresinden temin edilebilir.

    DİKKAT : Vize mektupları ancak en az aşağıdaki düzeylerden olan kurslar için alınabilir.

    • National Qualification Framework (NQF) 3. Düzey veya eşdeğeri olanlar
    • Common European Frame referansına göre İngilizce’de A2 düzeyinde veya eşdeğeri olanlar

    Vize mektubunda yazan tüm belgeler orijinal belgeleri temin edilmelidir.

  6. Maddi durumu gösterir belgeler : Paranın minimum 28 gün boyunca hesabınızda bulunuyor olması zorunludur. Bu 28 günlük sürenin son günü başvurunuzu yaptığınız tarihi izleyen ilk 1 ay içerisinde olmalıdır.
  7. Bununla birlikte burada belirtildiği şekilde başvurunuzu destekleyen belgeleri sunmanız yine de zorunludur.

Londra içi :
9 ay ve daha az ise : Kurs ücreti + kursun her takvim ayı için £800
9 aydan fazla ise : İlk yılın kurs ücreti + ilk yılın masraflarını karşılamak için £7200

Londra dışı :
9 ay ve daha az ise : Kurs ücreti + kursun her takvim ayı için £600
9 aydan fazla ise : İlk yılın kurs ücreti + ilk yılın masraflarını karşılamak için £5400
Kurs ücretleri ve yaşam masrafları için yapılmış ödemelerin kanıtları (fatura veya makbuz asıl eğitim kurumundan olmalıdır ; bir aracının vereceği makbuz kabul edilmeyecektir.)
Ön ödeme yapılmış ise kalan bakiyenin yukarıda verilen rakamlara göre gösterilmesi gerekmektedir.

Kabul edilebilir belgeler :

  • Kişisel banka veya yatırım cüzdanı
  • Bankadan hesap içeriklerini açıklayan mektup
  • Devlet veya kurs veren kurumdan mektup ( bu mektupta başvuru sahibinin adı, finansal sponsorun adı ve iletişim bilgileri, yazıldığı tarih, burs süresi, bursun miktarı veya bütün kurs ücretlerini ve masrafları ödeyeceklerini belirten bir yazı olmalıdır.)

Dikkat!
Bu sayfalardaki vize bilgileri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir. Diğer ülke vatandaşları kendi ülkeleriyle ilgili bilgileri elçilik ve konsolosluklardan alabilirler.
Sitemizde yeralan vizeler hakkındaki bilgiler, öğrencilerimize kolaylık ve bilgi akışı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
Turkish Student (TS) , bu bilgileri, elçilik ve konsoloslukların halka açık bilgilerinden derlemekte ve yayın anında doğru bilgileri aktarabilmek için özen göstermektedir.
Ancak burada verilen bilgilerin doğruluğundan ve cari uygulamalara uymaması halinden TS ve/veya ilgili elçilik ve konsolosluklar sorumlu tutulamaz.
Elçilik ve konsolosluklar bu bilgileri her an değiştirme hakkına sahiptirler.
Burada verilen bilgilere dayanarak yapılan bir vize müracaatının kabul edilip edilmemesi tamamen ilgili elçilik ve konsoloslukların tasarrufudur.
Elçilik ve konsoloslukların vize şartlarını değiştirmesinden veya vize vermemesinden TS sorumlu değildir.

Makaleyi oyla

info@turkishstudent.com.tr

Yorum yok

Yorum Yap