TURKISH STUDENT - Yurtdışı Eğitim Rehberiniz
AnasayfaÜlkeler (Sayfa 6)

Portekiz yüksek eğitimi hakkındaki yazımız üniversiteler, politeknikler ve yetişkin eğitimi fırsatlarını ele alıyor. Yurt dışında eğitim için harika bir yer olan Portekiz, hayal edilebilecek tüm alanlarda en kaliteli lisans , yüksek lisans derece programlarını sunan üniversitelere ev sahipliği yapar. Ülkede bulunan 16 devlet üniversitesi ve 30

Neden Avusturya'da Yüksek Öğrenim Avusturya’nın küçük bir ülke olduğu gerçeği sizi yurtdışında üniversite değerlendirmenizdeki ülke tercihlerinizde yanıltmasın. Times Higher Education (THE)’nin yaptığı dünyanın en iyi ilk 400 üniversite barındıran anketlerde Avusturya’daki üniversitelerin karşımıza çıkıyor olması ve Viyana kentinin yüksek yaşam kalitesi bakımından en ön sırada yer

Kanada’daki eğitiminizi tamamladıktan sonra birçok seçenek arasından tercih yapabilirsiniz. Aşağıdakilerden birini seçebilirsiniz: Dünya çapında tanınmış bir derece veya diploma ve paha biçilmez bir uluslararası iş tecrübesi ile donanmış olarak anavatanınıza dönebilirsiniz. Referanslarınızı iyileştirmek için Kanada’da eğitiminize devam edebilirsiniz. Kanada’da ilave iş tecrübesine sahip olabilirsiniz. Mezuniyet sonrası

Planladığınız seyahat tarihinden en az 6-8 hafta önce başvurunuzu yapmalısınız.  En az 1 yıl geçerliliği olan pasaportunuz Vize başvuru formu DS160 – online olarak doldurulur. www.usvisa-info.com  adresinden alınmış vize randevusu 160$ vize harcının AKBANK ABD konsolosluğu hesabına yatırıldığına dair banka makbuzu (Ödeme usvisa-info.com’ dan kredi kartı ile de yapılabilir.) Vize için 1 adet fotograf (arkadaki

Birkaç haftalık işlem süresi gözönünde tutularak, başvurunun mutlaka yüksek öğrenimin başlangıcına yetişecek şekilde, zamanında yapılması gerekmektedir. Lütfen ayrıca hazırlanmış  “Öğrenim ve geçim giderlerinin finansmanına ilişkin bilgi notu“ başlıklı bilgi notlarını da aşağıda inceleyiniz. Gerekli Evraklar Vize dosyasına aşağıda belirtilen belgelerin asılları ve ikişer adet fotokopileri sunmak gereklidir:

Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.) Vize Başvuru Formu. Vize harcı. 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.) Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.) Seyahat sağlık sigortası. İtalya’daki okul veya üniversiteden alınmış kabul mektubu. Konaklamayla ilgili rezervasyon teyidi. Muvafakatname (18 yaşından küçük olan

Öğrenci (student) vizesi için yapılan başvurular Büyükelçiliğimiz tarafından hafta içi hergün 9.00am-12.00pm saatleri arasında kabul edilmektedir. Vize Bölümüne sunulan belgelerin (Offer of a place veya Letter of Acceptance hariç) orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz edilmelidir. Başvuru yapan tüm şahıslar aşağıdaki belgeleri temin etmek durumundadır: Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmiş

Gitmeye karar verdiğiniz okuldan kabul mektubu. Akademik geçmişinize dair belgeler ( diploma, transcript, İngilizce ya da Fransızca geçerlilik belgesi gibi) Eğitim süresince kalacağınız konaklama bilgisi. Okul ücretlerine ve okula yakın bir yerde yaşamanıza yetecek miktarda paranızın olduğuna dair kanıt. Başvurunuzla birlikte kendinizin yazacağı bir Öğrenim Planını da sunmanızı tavsiye

Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.) Vize Başvuru Formu. Vize harcı. 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.) Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.) Seyahat sağlık sigortası. İsviçre’deki okul veya üniversiteden alınmış kabul mektubu.