TURKISH STUDENT - Yurtdışı Eğitim Rehberiniz
AnasayfaVizeYeni Zelanda Öğrenci Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Belgeler
Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Belgeler

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Belgeler

Öğrenci (student) vizesi için yapılan başvurular Büyükelçiliğimiz tarafından hafta içi hergün 9.00am-12.00pm saatleri arasında kabul edilmektedir.

Vize Bölümüne sunulan belgelerin (Offer of a place veya Letter of Acceptance hariç) orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz edilmelidir.

Başvuru yapan tüm şahıslar aşağıdaki belgeleri temin etmek durumundadır:

  1. Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmiş ve tarih atılmış başvuru formu
    (NZIS 1012 Application to Study in New Zealand)
  2. Yeni Zelanda’dan ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren en az 3 ay geçerli pasaport
  3. 6 aydan daha eski olmayan 2 adet pasaport ölçülerinde fotoğraf. Fotoğrafların arkasına isim ve soyadınızı eksiksiz olarak yazınız.
  4. 4. Uçus Detaylarınız
    Göçmenlik Ofisi size vize vereceğini duyurduktan sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak önceden biletinizi almanızı tavsiye etmiyoruz.
  5. US$210 Başvuru Ücreti
    (Önceden duyurmadan değisiklik yapılabilir). Bu ücret Elçiliğimize başvuru sırasinda, Amerikan doları olarak ve peşin ödenecektir. Elçiliğimiz; kredi kartı, çek, banka transferi veya eftpos ödemelerini kabul edememektedir.
  6. Yeni Zelanda’da eğitim göreceğiniz okul/enstitü/üniversite’den kursa kabul mektubunuz 
    (Offer of a place). Bu mektup göreceğiniz kurs ile ilgili tüm detayları belirtmesi gerekmektedir.
  7. Başvuru sahibi çalışıyorsa ve masraflar kendisi tarafindan karşılanacak ise:
    1. Banka hesap cüzdanları
    2. Çalıştığı işyerinden işvereni tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki görevini, ne kadar süredir burada çalıştığını, kullanacağı onaylanmış izin günü sayısı ve tarihleri ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınız belirtilen resmi bir yazı. 
    3. Çalıştığı işyerine ait evraklar
      • Vergi Levhası
      • İmza sirkuleri
      • Ticaret/Sanayi odası faaliyet belgesi
      • Resmi Gazete ilani
    4. Varsa kendisine ait tapu/tapular
    5. SSK’lı işe giriş bildirgesi
    6. Kurs bitiminde aynı işyerinde görevine devam edecekse işverenden antetli kağıda yazılmıs resmi bir garanti yazısı
    7. Maaş Bordrosu
  8. Öğrencinin masrafları ailesi veya herhangi başka birisi tarafından karsılanıyorsa:
    1. Eksiksiz doldurulmuş ve bankadan onaylanmış ‘Financial Undertaking for a Student Form’ (NZIS 1014).
    2. Ailesi veya masrafları karşılayan diğer şahısın veya kurumun 7. maddede belirtilen tüm evrakları da ayrıca ibraz etmesi gerekmektedir.
  9. Öğrenci burslu olarak okumaya gidiyorsa:
    1. Tam burs hakkı verildiğine ve bu bursun neleri kapsadığına dair Yeni Zelanda’daki okuldan detaylı resmi bir yazı
    2. Burs kapsamı içine girmeyen diğer tüm harcamalar için öğrencinin 7. veya 8. maddedeki tüm koşulları yerine getirmesi ve belgelemesi gerekmektedir.
  10. Eğer kalınacak yer parası ve diğer tüm harcamalar önceden ödendiyse
    Eğitim enstitüsü/okul veya üniversiteden bunların önceden ödendiği ve garanti olduğuna dair resmi bir yazı.
  11. Yeni Zelanda’da kalınacak yerin garanti olduğunu belirten resmi bir yazı.
  12. Sağlık Raporu. Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan bazı detaylı sağlık koşullarını yerine getirmeleri istenecektir.  
  13. Yeni Zelanda’da 2 seneden uzun süre eğitim görecek olanlardan:
    1. Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu (NZIS) tarafından belirlenmiş Panel Doktorları ve Radyologistler  tarafından eksiksiz doldurulmuş Medical and Chest X-Ray Certificate (NZIS 1007’yi) sunmaları gerekmektedir.  
    2. 17 yaşından daha büyükseniz vatandaşı oldugunuz ülkenizden alınan ve başvuruyu yapmadan önce 5 sene veya daha uzun süreyle yaşadığınız ülke/ülkelerden alınan sabıka kaydı ibrazı gerekmekted

Önemli

  • Yeni Zelanda’ya yalnızca 12 hafta yada daha az süreyle kurs için gidecek olanlar yukarıda belirtilen evrakları ibraz etmek kaydıyla Ziyaretçi Vizesi (Visitor Visa) için başvurabilirler.
  • Göçmenlik Ofisi yukarıdaki belgelerle birlikte ilave dökümanlar sunmanızı isteyebilir.
  • Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
  • Göçmenlik Ofisi, başvuru sahibine, öğrenci vizesi verileceğini duyurmadan önce, Yeni Zelanda’daki okul ve kalınacak yer parasının yatırılması istememektedir.
  • Öğrenci vizesi basvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorunludur. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
  • Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek Öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1.000 Yeni Zelanda Doları tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
  • Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanlardan (gidiş-dönüs bileti hariç) her yıl için 10.000 Yeni Zelanda Doları  tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
  • Öğrenci vizesi başvurunuz sunduğunuz evraklar, Yeni Zelanda’daki okuldan ve/veya kalınacak yerden ve/veya diğer bir ofisten bilgi edinilmesi ve/veya başvuru sahibinin mulakata alınması durumlarında uzayabilir.

Formlar için: http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/formsandfees/formsandguides/study.htm
Kaynak : Yeni Zelanda Büyük Elçiliği

Makaleyi oyla

info@turkishstudent.com.tr

Yorum yok

Yorum Yap