TURKISH STUDENT - Yurtdışı Eğitim Rehberiniz
HomeÜlkelerKanada'da EğitimKanada’da en iyi yatılı okulu nasıl seçersiniz
Kanada’da en iyi yatılı okulu nasıl seçersiniz

Kanada’da en iyi yatılı okulu nasıl seçersiniz

Güvenli, kapsamlı, çok-kültürlü ortam: bu tanım, Kanada deyince çoğu insanın aklında canlanan tabirler. Peki ama Kanada’nın İngilizce konuşulan tüm ülkeler arasında en yüksek Matematik, Fen ve Edebiyat puanlarına sahip olduğunu biliyor muydunuz? 2014 yılında OECD tarafından çıkarılan en son PISA sonuçları; Kanada’yı bu üç disiplinde öğrencilerin gösterdiği performans açısından İngiltere ve ABD’nin (ve diğer anadili İngilizce olan ülkelerin) açık ara önünde göstermiştir.

Bir öğrenci olarak ya da öğrencinin ailesi olarak doğru okulu seçmek önemli olduğu kadar zorlayıcı bir iştir. Neyse ki Kanada, dünyanın en iyi okullarından bazılarına sahip ve CAIS Yatılı Okulları en iyilerin en iyilerini temsil ediyor.

CAIS (Kanada Akrediteli Bağımsız Okulları); özellikle güvenli ve zorlayıcı eğitim ortamları sunma konusunda tanınmıştır ve Kanada’nın en eski ve saygın okulları arasındadır. Öğrencilerimizin %99’unun mezun olduktan sonra üniversiteye girmesi; öğrencinizin en kaliteli Kanada eğitimini alıyor olduğunun ve lise sonrası eğitimlerine başarılı bir geçiş yapmak için hazır hale geleceğinin garantisini verir.

Bir okulun CAIS tarafından akredite edilmesi için okulun sıkı uluslararası standartlara uyması ve öğrenci yaşam kalitesini sürekli olarak geliştirmeye kendini adaması gerekir. Sonuç olarak CAIS Yatılı Okulları; günümüz gelişen global ekonomisinde başarılı olmak için gereken temel becerileri öğrencilerine kazandırma konusunda dünya çapında üne sahiptir.

CAIS, Kanada’da yirmi altı bağımsız yatılı okul ile birlikte çalışmaktadır. Bu okullar, eyalet koşullarını karşılamanın ötesine geçerek ulusal bir yapı tarafından akredite edilmeyi seçen okullardır. Bizim performans çizgimiz çok daha yukarıdadır.

CAIS akreditasyonları, okulların 12 Ulusal Standardı yerine getirmesini gerektirir. Akreditasyon süreci; kapsamlı bir Dahili Değerlendirme, yerinde ziyaret ile denetim ve Okul Müdürü ve Yönetim Kurulu tarafından Standartlara uygunluğun tasdikini içerir.

CAIS süreci, okulun her açıdan gelişimini sürekli olarak garanti altına alır ve ilham verir. Bu sayede aileler; çocuklarının gittiği okulun Standartları karşıladığından ve üstüne çıktığından emin olmanın mutluluğunu yaşar.

İşte CAIS avantajlarından beş örnek:

  1. CAIS Yatılı Okulları sadece sınıf içi aktivitelere değil, çocuğun her şeyine odaklanır: Günlük spor, sağlık ve eğlence programları ve müfredata yönelik çok çeşitli aktiviteler, programın tamamlayıcı birer parçasıdır.
  2. CAIS Yatılı Okulları üniversiteye hazırlayan okullardır. Eyalet koşullarının çok daha ötesine giderek, bireysel öğrenim ihtiyaçları üzerine uzmanlaşıyor ve öğrencileri tutkularını takip etmeleri ve gelişmeleri için zorluyoruz.
  3. CAIS Yatılı Okulları’nın; içerisinde finans, strateji ve risk içeren yönetim kurulu olmak zorundadır.
  4. CAIS Yatılı Okulları iletişime son derece önem verir, aileler ve öğrenciler ile birlikte çalışır. Aileler, öğretmenler ve yöneticiler ile düzenli olarak görüşme yaparlar.
  5. Karakter gelişimi, CAIS’in öncelikleri arasındadır. Okullarımız karakter, ahlak ve değerler üzerine odaklanır. Son zamanlarda yapılan Ulusal Aile Motivasyon Anketi, bu konunun ailelerin en önemli önceliği olduğunu göstermiştir.

Sonuç olarak; CAIS onay mührü; öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamaya olan bağlılığın ve kalitenin garantisidir. Öğrencilerini Kanada Yatılı Okullarına göndermeyi düşünen aileler, bir CAIS okulu seçerek çocuklarının başarısını garanti altına alabilirler.

Belki de en önemli nokta, okullarımızın öğrencinin büyüyerek ve eğlenerek öğrenebileceği; eğlenceli, dinamik ve güvenli ortamlar sunmasıdır. 104 farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz, dünyanın her yerinden arkadaşlarıyla ömür boyu süren ilişkiler kurarken; kim olduklarını ve gelecekte ne yöne gideceklerini bulmaları konusunda özgüven sahibi olurlar.

Aileniz kampüslerimizden birine adım attığı anda, programlarımızın çocuğunuza sunacağı eşsiz deneyimleri görecek ve hissedeceksiniz. Biraz zamanınızı ayırarak Kanada’nın en iyi yatılı okullarını görmek için sizleri web sayfamızı ziyaret etmeye davet ediyoruz: boardingschools.ca. CAIS Yatılı Okullarının DAHA FAZLASInı sunduğuna inanmamızın sebebini hemen anlayacağınızdan eminiz!.

Anne-Marie Kee ve Janice Greenshields

CAIS Genel Yöneticisi & CAIS Yatılı Okulları Proje Koordinatörü
boardingschools.ca

Tags

info@turkishstudent.com.tr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.